segunda-feira, 24 de novembro de 2014

A sopa à Portuguesa

A nossa sopa à Portuguesa sabe tão bem nestes dias frios e eu já tinha saudades do nosso Caldo Verde :). Quem é que não gosta desta sopa?...

Ingredientes

1kg de batata
400g de couve galega cortada em caldo verde
cebola
2 dentes de alho
150ml de azeite
Sal q.b.
chouriço
2,5l de água


Preparação

1. Numa panela com os 2,5l de água, coloque as batatas, a cebola, os dentes de alho e metade do azeite.
Tempere com sal.
Deixe cozer durante 30 minutos para ficar tudo bem cozido.

2. Depois de tudo cozido passe com a varinha mágica.
Junte a couve cortada.
Deixe a couve cozer 30 minutos.

3. Entretanto corte o chouriço em rodelas.
Por fim, junte o restante azeite e o chouriço.
Deixe levantar fervura.

E está pronta a servir.

---

The Portuguese Soup

Our famous Portuguese Soup is so good in these cold days and I missed it, our "Caldo Verde" :). Who doesn't like this soup? ...

Ingredients

1kg of potatoes
400g of spring greens, very thin cut
onion
2 cloves of garlic
150ml of Olive oil
Salt q.b.
chorizo*
2.4l of water


Preparation

1. In a soup pot with 2.4l of water, put the potatoes, onion, garlic cloves and half the olive oil. 
Season with salt. 
Cook for 30 minutes until tender. 

2. Once cooked using a blender, purée the soup until very smooth.
Add the spring greens cutted. 
Let the spring greens cook for 30 minutes. 


3. Meanwhile cut the chorizo into slices. 
Finally, add the remaining olive oil and chorizo. 
Bring to a boil. 


And it is ready to serve.

                                                                                                                                  

Chorizo* - is a fermented, cured and smoked sausage from pork, can be sliced and eaten without cooking and can be added as an ingredient to add flavour to other dishes. Chorizo get their distinctive smokiness and deep red color from dried smoked red peppers.



1 comentário: